Petua Luruskan Rambut - Tepung Gandum & Telur


Petua ini kiriman Cik Sakeenah (Choco Nila) dalam Kuiz Kongsi Petua dapat hadiah
Kadang2 bosan jugak tengok rambut asyik kerinting je . Apa kata kita luruskan rambut. Cara nya amat mudah dan insyallah akan berhasil. Jom baca petua meluruskan rambut ini
.
Petua Cara Meluruskan Rambut
PETUA 1 >>Sediakan 2 biji telur dan sedikit tepung gandum. Bancuhkan kedua-duanya membentuk paste. Lembabkan rambut dengan air bersih dan lumurkan bancuhan tadi pada keseluruhan rambut. Sikat rambut menjadi lurus dan biarkan selama setengah jam. Kemudian bilas dengan air bersih. Lakukan 2 kali seminggu.
PETUA 2 >> Ambil pati santan yang diperah dan campurkan dengan segelas air suam. Setelah itu masukkan air perahan sebiji limau nipis. Gunakan sebagai krim rambut sekali sehari.Kemudian, cuci rambut dengan air sejuk. Anda boleh membuat rawatan ini setiap hari ataupun 3 kali seminggu.
PETUA 3 >> Bagaimana meluruskan rambut. Perahkan sebiji limau nipis kedalam segelas santan kelapa. Simpan dalam peti sejuk semalaman sehingga bahagian atasnya menyerupai krim. Gunakan krim tersebut bagi manyapu rambut anda. Kemudian tutup rambut anda dengan tuala panas selama sejam. Basuh dan bilas. Lakukan tiga kali seminggu.
Semoga petua ini membantu anda meluruskan rambut..
 http://hairul.com/blog/petua-cara-meluruskan-rambut/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...